Nordic Morning Group myy Nordic Morningin ja Modsin ruotsalaiselle H&H Groupille

Nordic Morning Group Oyj myy Nordic Morning- liiketoiminnan ja Modsin ruotsalaiselle viestintätoimistoryhmälle H&H Groupille. Nordic Morning on Pohjoismaiden johtavia datavetoisen markkinoinnin osaajia, ja sen tavoitteena on kasvattaa asiakkaidensa liiketoimintaa. Mods on kuvankäsittelyn ja premedian parhaita osaajia maailmanlaajuisesti.

Nordic Morning Groupissa viime vuosina läpiviedyn mittavan muutosprosessin myötä Nordic Morning on muuntunut vahvaksi ja integroiduksi kasvun moottoriksi asiakkailleen. Nordic Morningilla digitaalisen markkinoinnin, palvelukehityksen, markkinoinnin automaation, visuaalisen suunnittelun, sisältöjen, tekoälyn, teknologian ja datan asiantuntijat työskentelevät yhdessä kasvattaakseen asiakkaittensa liiketoimintaa.

– Olen erittäin ylpeä niistä asiakaslähtöisistä, strategisista muutoksista, jotka olemme yhdessä saaneet aikaan Nordic Morning Groupissa. Viimeisten viiden vuoden aikana olemme myös muokanneet yrityskulttuuriamme itseohjautuvammaksi, ja tehneet tämän kaiken erinomaisessa yhteistyössä sitoutuneen ja osaavan henkilöstömme kanssa. Datavetoisen markkinoinnin kehitys tulee vain kiihtymään Pohjoismaissa ja uskon vahvasti, että H&H Group on Nordic Morningille aivan oikea koti, sanoo Nordic Morning Group Oyj:n toimitusjohtaja Anne Årneby.

– Nordic Morning ja Mods täydentävät H&H Groupin nykyistä tarjontaa osittain täysin uusilla alueilla ja vahvistavat kokonaistarjontaamme entisestään. Olemme iloisia voidessamme toivottaa nämä erittäin ammattitaitoiset tiimit tervetulleiksi H&H Groupiin. Odotamme innolla toiminnan kehittämistä edelleen yhdessä Nordic Morningin and Modsin johdon kanssa, sanoo H&H Groupin toimitusjohtaja Martin Petersson.

Myytyjen yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 29,8 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja ne työllistävät yhteensä noin 170 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Malmössä. Nordic Morning ja Mods liittyvät osaksi H&H-konsernia 31.1.2022.

Kaupan toteutumisen jälkeen Nordic Morning Group koostuu Edita Publishingin ja Edita Priman liiketoiminnoista. Uudelleen muotoutuva konserni tullaan myös nimeämään uudelleen. Yrityskaupan myötä Anne Årneby siirtyy neuvonantajan rooliin 1.2.2022 varmistamaan yrityskaupan siirtymävaiheen sujuvuuden kesäkuuhun 2022 asti. Nordic Morning Groupin nykyinen talousjohtaja Kristiina Kujala on nimitetty konsernin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 1.2.2022 alkaen.

– Asiakkaiden tarpeet ovat murroksessa ja markkina konsolidoituu. Tässä tilanteessa Nordic Morning Groupin hallitus on todennut, että konsernin on parasta muuttaa strategista suuntaansa ja keskittyä jatkossa täysin Edita Publishing- ja Edita Prima -liiketoimintoihin. Molempien taloudellinen kehitys on ollut vahvaa ja niillä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa, sanoo Nordic Morning Groupin hallituksen puheenjohtaja Jukka Ruuska.

Lisätietoja:

Anne Årneby
toimitusjohtaja, Nordic Morning Group
+46 70 860 65 86
anne.arneby@nordicmorninggroup.com

Nordic Morning Group

Nordic Morning -konsernin tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa tähtää kasvun vauhdittamiseen. Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-aluetta. Nordic Morning kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa datavetoisella markkinoinnilla ja digitaalisilla palveluilla. Edita Prima tarjoaa asiakaspolun hallinnan ja transaktiotulostuksen ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita viestimään tehokkaammin. Edita Publishing on oppimisen ja lakitiedon tiedonjalostuksen suunnannäyttäjä, joka tuottaa asiasisältöjä oppimiseen ja ammattilaisten tiedontarpeeseen. Konsernin liikevaihto oli 73,9 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja sen palveluksessa oli keskimäärin 372 työntekijää.
www.nordicmorninggroup.com

H&H Group

H&H Group on partnereidensa omistama viestintätoimistoryhmä. Se luo yhdessä asiakkaidensa kanssa relevanttia viestintää, joka mahdollistaa kasvun, luo arvoa ja rakentaa luottamusta. Konsernin myyntikate on noin 460 miljoonaa Ruotsin kruunua ja sillä on noin 360 työntekijää Tukholmassa, Malmössa, Linköpingissä ja Lontoossa. H&H Groupiin kuuluvat Hallvarsson & Halvarsson, Comprend, Springtime-Intellecta, Identx, Jung Relations, Creo, Involve, Consilio, Bysted, Savvy, BerntzonBylund, Mindmakers, Socialminds ja Wonderland.
www.halvarssongroup.com